Kurak geçen şubat ayının ardından mart ve nisan başındaki bol yağmurlar sayesinde meralar yeniden yeşile büründü, bu durum hayvanlarını otlatan besiciler tarafından sevinçle karşılandı.
Bu yılın şubat ayında yaşanan kuraklık nedeniyle meraların istenilen seviyede gelişmemesi hayvan yetiştiricilerini endişelendirmişti. Ancak, bahar yağmurlarıyla birlikte meraların yeniden canlanması, otlakların hayvanlar için bereketli hale gelmesiyle birlikte besicilerin umutları arttı.
Niğde Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Şuayip Demirkol, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Meralarda kurumaya yüz tutan otlar canlanmaya, ot miktarı artmaya başladı. Buralardan beslenen hayvanların et ve süt verimini arttıracağı ve girdi maliyetlerinde de bir azalmaya vesile olacağı için çok olumlu gelişmeler sağladı" ifadelerini kullandı.
Demirkol, mart ve nisan başı yağışlarının hem tarım hem de hayvancılık için adeta bir "can suyu" olduğunu belirterek, bu durumdan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Meralardaki ot üretiminin artmasının, çiftçilerin hayvancılık üretimindeki maliyetlerini önemli ölçüde azaltacağını ve karlılıklarını yükselteceğini vurgulayan Demirkol, bu olumlu gelişmenin tüketiciye de yansıyacağını sözlerine ekledi.
Niğdeli küçükbaş hayvan besicileri, yeşeren meralarda hayvanlarını otlatmanın keyfini sürerken, bol yağışların bereketiyle üretimlerinin artmasını umut ediyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.