Niğdeli sporcular Ayder Yaylası'nda gençleri olimpiyatlara hazırlıyor

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bir süredir faaliyet gösteren Çamlıhemşin Kayaklı Koşu ve Biatlon Takımı doğa harikası Ayder Yaylası'nda olimpiyatlara hazırlanıyor. Bölgede Niğdeli usta sporcular eğitmenlik yapıyor.

Tarih: 01.02.2025 17:36 Güncelleme: 01.02.2025 17:38
Niğdeli sporcular Ayder Yaylası

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı yeryüzü cenneti olarak adlandırılan Ayder Yaylası, yaz aylarında yerli ve yabancı turistler, kış aylarında ise renkli festivalleriyle sürekli gündeme geliyordu. Doğa harikası yayla bu kez yüzde 90'ı Çamlıhemşinli gençlerden ve çocuklardan oluşan Kayaklı Koşu ve Biatlon takımı ile gündeme geliyor.
4 yılda ilçeye toplamda 357 madalya kazandıran sporcular, eşsiz doğasıyla meşhur Ayder Yaylası'nda olimpiyatlara hazırlanıyor. Yıllar önce ilk adımlar attığında şartların olumsuzluğundan söz eden sporcular, gün geçtikçe şartların daha iyi bir hal aldığını, o nedenle artık başarının kaçınılmaz olduğunu dile getirirken ilçe protokolü alınan başarılar nedeniyle takımdan gururla bahsediyor.
Çamlıhemşin Kayaklı Koşu ve Biatlon Kulübü Antrenörlerinden Bekir Şenkaya, sporcuların büyük bir çoğunluğunun Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine nüfusuna kayıtlı olduğuna, hepsinin özverili bir şekilde çalıştığına ve hedeflerinin olimpiyat olduğuna dikkat çekerek "Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. A,B ve C takım olmak üzere toplamda 60 sporcumuz var. Şuanda Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde de 4 tanesi kayaklı koşu, 4 tanesi biatlon branşında olmak üzere 8 sporcumuz var. Gürcistan'ın Bakuriani şehrinde yapılacak olan yarışlara Türkiye genelinden 4 sporcu katılacak ve 2'si Rize'den katılacak. Buradaki sporcuların yüzde 90'ı Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinden. Sadece yüzde 10'luk kesimi Niğde'den ve onlar da sporcularımıza ağabeylik, ablalık yapıyorlar. Sporcularımıza eğitimlerde yardım ediyorlar. Sporcumuz Havva Nur Eskikan Norveç'e gitti, orada kampta. Şu an Türkiye'nin en iyi sporcusu ve Çamlıhemşin'den çıkmış bir sporcumuz" dedi.
Okulda yapılan seçmelerden seçilerek spora başladığını ifade eden 14 yaşındaki Nergis Durmuş, "Sabah geliyoruz ve kayak takımlarımızı alıyoruz. Önce ısınma hareketleriyle başlayan antrenmana kayarak devam ediyoruz. Eskiden parkurumuzu kendi imkanlarımız ile açıyorduk ama şimdi snowtracklarımız var. Onlarla hallediyoruz" ifadelerini kullandı.
14 yaşındaki Berat Çolak da imkandan çok çalışmanın önemli olduğuna vurgu yaparak, "Kayaklı koşu çok güzel. Eskiden imkanlarımız bu kadar iyi değildi ama imkanlar kötüyken de şampiyon olmuştum. İmkanlarda önemli ama birazda çalışmaya bakıyor. Malzemen ne kadar iyi olursa olsun birazda senin çalışmana bağlı" diye konuştu.
13 yaşındaki sporcu Zeliş Sazkaya ise, "Her gün antrenman için Ayder Yaylası'na geliyoruz. Bazen parkur, bazen patenle kayak çalışıyoruz. Parkurumuz güzel, bizim için yeterli. Ben geçen yıl başladım. Hakkari ve Erzurum'da düzenlenen yarışmalara katıldım. Elemeleri geçtim. Şimdi Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyorum. Hedefim birincilik. Çalışarak oluyor ve bende çalışacağım" şeklinde konuştu.

Efe Kesici: "Hedefim bayrağımızı dalgalandırmak"
Turizm cenneti olan Ayder Yaylası'nın ilerleyen yıllarda kış sporlarında da bir sporcu fabrikası olacağını dile getiren 16 yaşındaki Efe Kesici, "Hedefim 2 yıl sonra yapılacak olan Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) yarışmasında bulunmak ve bayrağımızı dalgalandırmak. Şampiyonluk bekliyorum, inşallah. Haftanın her günü çalışmak için Ayder Yaylası'na geliyoruz. Çok çalışıyoruz. İnşallah Türkiye'mizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. 7 yıldır bu sporu yapıyorum. 7 yıl önce burada ayakkabıyı bile zor buluyorduk ama şuan imkanlar çok güzel. Burası doğa cenneti zaten, bundan sonraki süreçte de sporcu fabrikası olacak" dedi.

Böyük: "Kayaklı koşu sabrın ve doğa ile bütünleşmenin en önemli örneklerinden bir tanesidir"
Kayaklı koşunun sportif özellikleri ile Kaçkar Dağları'nın eşsiz doğası birleştiğinde başarının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Çamlıhemşin Kaymakamı Serkan Böyük, "Bu takımımız sadece ilimizin, ilçemizin değil ülkemizin yükselen değerleri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Çamlıhemşin sadece doğal güzellikleriyle bir turizm merkezi değildir. Sporun, dayanıklılığın ruhunu taşıyan bir coğrafyadır. Kayaklı koşuda sadece başına yalnız bir spor değildir. Kayaklı koşu aynı zamanda sabrın ve doğa ile bütünleşmenin en büyük, en önemli örneklerinden bir tanesidir. Bu Kaçkar Dağları'nın eteklerinde, karla kaplı vadilerinde, o muhteşem havada antrenman yapan, kendini geliştiren, ülkemizde uluslararası alanda önemli başarılar elde eden sporcularımız bu coğrafyada antrenman yaptıkları, bu coğrafyada yaşadıkları ve bu coğrafyada bu fırsatları yakaladıkları için bence çok şanslılar. Bu yüzden hem Çamlıhemşin doğasını hem de kayaklı koşulun hangi özelliklere sahip olduğunu kısaca bahsetmiş olduk. Bu ikisi bütünleştiğinde bu başarının kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden tüm öğrencilerimizi tüm kardeşlerimi yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Altun: "4 yılda Çamlıhemşin ilçemize 357 madalya kazandırdılar"
4 yıl önce kurulan ve 4 yılda Çamlıhemşin ilçesine madalya üzerine madalya getiren bir kulübe sahip oldukları için mutlu olduklarını ifade eden Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ömer Altun, "Burada çok önemli işlere imza atan devasa bir kadro var. Buradaki bizim yavrularımız var. 4 yıl önce bu kulübün kurulumuna emek veren önceki dönem Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Gençlik Spor İlçe Müdürü Engin hocama, diğer hocalarıma ve en önemli teşekkür de velilere etmek istiyorum. Çocuklarını gerçekten imtiyazlı bir şekilde bu spor dalına verdiklerinden dolayı bu kışta, soğukta, karda onların mücadelelerine tanık olduklarından dolayı onlara teşekkür ediyorum. 4 yıl boyunca 357 tane madalyayı bize getirdiler, Rizemize, Çamlıhemşin ilçemize 357 madalya kazandırdılar. Akabinde bir Türkiye ikinciliği kazandırdılar. Şu anda hedefleri Türkiye birinciliği ve şu anda olimpiyatlarda yarışacak 2 tane de sporcumuz var" dedi.

Albardak: "Coğrafyanın çocuklarımızın üzerinde Allah vergisi bir yeteneği var"
Coğrafya nedeniyle sporcularda doğal bir yetenek olduğuna dikkat çeken Çamlıhemşin Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Engin Albardak, "2018 yılında başladığımız maratonumuzda şu an olimpiyatları konuşuyoruz. Türkiye birinciliklerinden çok olimpiyatlarda göstereceğimiz ülkemizi, bayrağımızı dalgalandıracağımız günleri konuşuyoruz. Burada Kuzey'in çocukları diye adlandırıyoruz biz çocuklarımızı. Çok yetenekli çocuklarımız var. Bizim de üzerimizdeki vebal şudur ki; bu kadar yetenekli çocukların yeteneklerini ortaya çıkarıp, dünyaya bir şekilde ulaştırmanın derdindeyiz. Bunun büyük bir kısmını başardık. Gelecek dönemde şimdi İnşallah Şubat ayında 2 tane sporcumuz yarışmalara gidiyor. Nasip olursa inşallah bayrağımızı orada dalgalandıracak. Sporcularımız gerçekten çok yetenekli. Coğrafyanın çocuklarımızın üzerinde Allah vergisi bir yeteneği var. Biz bu yetenekleri böyle kayaklı koşu ve biatlon gibi çok spesifik bir sporda burada icraya çalışıyoruz. Karın olduğu her yerde antrenmanı yapılabilen tek spor. Çocuklarımız Yukarıya doğru da kaybediyorlar, sağa, sola da kaybediyorlar, yukarıdan aşağıya da kayıyorlar. Kuzey disiplinin en büyük avantajı bu" şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA

Niğde'nin Minik Kick Boksörleri Türkiye Şampiyonasında Göz Doldurdu

Milletvekili Uzkurt, Kızılcahamam İstişare Toplantısı'na Katıldı

Niğde'de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programları Başlıyor

Veliye Ünver Son Yolculuğuna Uğurlandı

Niğde Halk Eğitimi Merkezi'nden Gazze İçin Anlamlı Dayanışma Kampanyası

Gazeteci İsmet Ünver'in Acı Günü

NÖHÜ REKTÖR YARDIMCISI ADANA'DA KONUŞTU !

Gümüşler Belediyesi'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

Elit Giyim 30. Yılını Çekilişle Kutladı: Talihliler Belli Oldu!

Niğde Öğretmenler Parkı'nda Gelenek Devam Ediyor

Tır ve minibüsün karıştığı zincirleme kazada can pazarı yaşandı

NÖHÜ’de 'Yeşil ve Ekolojik Bina Teknikerliği Programı' açıldı

Niğde'de Planlı Elektrik Kesintileri

İlk PKK'lı grup silah bıraktı

Çiftlik Belediyesi'nden Kapsamlı Kaldırım Çalışması

Niğde AFAD, Aladağlar'daki Epic Trail Koşusunda Güvenliği Sağlıyor

Niğde'de Dolandırıcılık ve Hırsızlığa Karşı Polis Sahadaydı

Niğde Kavurucu Sıcaklarla Boğuşuyor: Termometreler 38 Dereceyi Görecek!

Niğde Halk Eğitimi Merkezi'nden Çocuklara Yaratıcı Drama Kursu Fırsatı!

NÖHÜ 33 Yaşında: Global Başarılarla Yükselişini Sürdürüyor!

NİĞDELİ ÜÇ ÖĞRENCİ 500 TAM PUANLA ŞAMPİYON OLDU!

Niğde'de 24 Hırsızlık Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı

Niğde Belediyespor Kalesini Tecrübeli File Bekçisi Süleyman Kasap'a Emanet Etti

İç Anadolu Kadın Kooperatifleri Birliği Niğde'de Tanıtıldı

Niğde'de Şehitler İçin Anma Programı: HAK-İŞ 81 İlde Tek Yürek Oldu

Niğde OSB'den Çevreye Büyük Adım: Sürekli Atıksu İzleme Sistemi (SAİS) Devrede!

Niğde Belediyesi Şehir Genelinde Altyapı ve Üstyapı Seferberliği Başlattı!

Niğde - Pozantı Karayolunda zincirleme tır kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Niğde Belediyespor'un ilk rakibi; Diyarbekirspor oldu

Yeniden Refah Partisi Niğde İl Başkanlığı'ndan Murtaza Köyü Derneği'ne Tam Destek

Yükleniyor

AK Parti Çiftlik Teşkilatı Aylık Toplantısında Bir Araya Geldi

ASKON Niğde Şubesi'nden AK Parti Bor İlçe Başkanlığı'na Ziyaret

Altunhisar güzelleşiyor: Çalışmalar aralıksız sürüyor

Çamardı’da İlçe Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

Altunhisar Spor Kompleksi yükleniyor

AK Parti Bor Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

Altunhisarlı çocuklar okula sporla başlıyor

İLÇE MÜFTÜSÜ ÇAKIR'DAN, CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI

Dijitale ara verip sokakta eğlendiler

ALTUNHİSAR'DA 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ

Sağlıklı Yaşam İçin "SAHA" Zamanı: Sağlıklı Hayat Akademisi Eğitimleri Başladı

Niğde'de yaz alarmı: KENE

Hayat kurtaran taramaların arttırılması planlanıyor

İl Sağlık Müdürü İnan'dan, Kolorektal kanseri açıklaması

HAYAT KURTARAN TARAMA

Hastanede 5 uzman doktor göreve başladı

Sağlık Müdürlüğü, salgınlara karşı yapılması gerekenleri sıraladı

NİĞDE'YE 11 TABİP ATAMASI YAPILDI

Uzmanından kronik hastalık takibi değerlendirmesi

Zayıflama çayı hayatına mal oluyordu !

Milletvekili Uzkurt, Kızılcahamam İstişare Toplantısı'na Katıldı

Niğde'de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Anma Programları Başlıyor

Niğde Halk Eğitimi Merkezi'nden Gazze İçin Anlamlı Dayanışma Kampanyası

NÖHÜ REKTÖR YARDIMCISI ADANA'DA KONUŞTU !

Gümüşler Belediyesi'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı

Elit Giyim 30. Yılını Çekilişle Kutladı: Talihliler Belli Oldu!

Niğde Öğretmenler Parkı'nda Gelenek Devam Ediyor

NÖHÜ’de 'Yeşil ve Ekolojik Bina Teknikerliği Programı' açıldı

Niğde'de Planlı Elektrik Kesintileri

Çiftlik Belediyesi'nden Kapsamlı Kaldırım Çalışması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.