NÖHÜ Öğretim Görevlisine TÜBİTAK desteği
Ulukışla Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim Görevlisi Hatice Nur Kılıç’ın yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK ARDEB 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında proje desteği almaya hak kazandı.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Ulukışla Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim Görevlisi Hatice Nur Kılıç’ın yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK ARDEB 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında proje desteği almaya hak kazandı.
NÖHÜ Bor Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Boğa danışmanlığındaki “Elma Posası, Domates Posası ve Lahana Yaprakları Silajlarının Besin Madde Içerikleri, Silaj Kalite Parametreleri, In Vitro Sindirilebilirlikleri ve Metan Üretimlerinin Belirlenmesi” başlıklı projenin yürütücülüğünü ise NÖHÜ Ulukışla Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı ve aynı zamanda Fen Bilimleri Enstitüsü Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı Doktora Öğrencisi Öğr. Gör. Hatice Nur Kılıç üstlendi.
Proje kapsamında ruminant hayvanların beslenmesinde kullanılan elma posası, domates posası ve lahana yaprakları silajlarının besin madde içerikleri, fermantasyon özellikleri, in vitro sindirilebilirlikleri ve metan üretimlerinin belirlenmesi amaçlanıyor.
Projeye ilişkin bir açıklama yapan Boğa “Bu çalışma ile ruminant hayvanların beslenmesinde domates ve elma posaları ile lahana yapraklarından yapılacak silajların alternatif kaba yem kaynağı olarak kullanılabilme potansiyelini araştırmasını hedefledik.” dedi. Boğa ayrıca projenin hayvan beslemede kaba yem açığının giderilmesinde kaynak olarak lahana yaprakları ile elma ve domates posasının kullanımı ve bu ürünlerin silolanma özelliklerinin araştırılması bakımından önem taşıdığını belirtti.
Bölgemiz açısından önemli olan ürünlerin hasat döneminde fazla olduğu dönemlerde hayvancılıkta kullanılabilirliğinin araştırılmasının yanında, paketleme sistemi ile elde edilen ürünlerin yıl boyunca bozulmadan hayvancılıkta kullanılabilmesinin araştırılacağı aktarıldı.
REKTÖR USLU’DAN TEBRİK
Konuyla ilgili açıklama yapan NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, bölgemizin tarımsal üretimine katkı yapmayı amaçlayan bu projeden dolayı öğretim elemanını tebrik etti. Tarımda öncü olan Üniversitede alanla ilgili ar-ge çalışmaları ile bilimsel araştırmaların devam edeceğini vurgulayan Rektör Uslu, yönetim olarak bu tür çalışmaları her zaman destekleyeceklerini de sözlerine ekledi.
Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
Yükleniyor


