NÖHÜ'den Bir Gurur Verici Başarı Daha: Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Enerji Verimliliği proje yarışmasında birinci oldu.
NÖHÜ'den Bir Gurur Verici Başarı Daha: Enerji Verimliliği Birincilik Ödülü
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ulusal enerji politikaları doğrultusunda fiziksel ortamlarında uyguladığı “Enerji Verimliliği” projeleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması’nda (ÜNVER-2) birinci oldu.
Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, birincilik ödülünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında düzenlenen törenle Bakan Dr. Alparslan Bayraktar’ın elinden aldı.
NÖHÜ'nün birincilik ödülünü aldığı yarışmada ikinciliği Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kazanırken Süleyman Demirel Üniversitesi ise üçüncü oldu. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi yarışmada Juri özel ödülüne layık görüldü.
Yarışmaya başvuran üniversitelerin “Enerji Verimliliği” ile ilgili uygulamaları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji Verimliliği ve Çevre Dairesi Başkanlığı (EVÇED) tarafından oluşturulan değerlendirme jürisi tarafından değerlendirildi. Toplam tasarruf miktarı, tasarruf oranı, ekonomiklik, enerji yönetimi uygulamaları, yaygınlaşma özelliği, yenilikçilik ve öncülük özelliği kriterlerine göre yapılan değerlendirme sonucunda Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin tüm yerleşkelerindeki binalarda uyguladığı projeler birinci oldu.
“Ülkemizin Enerji Politikaları Doğrultusunda Son İki Yıldır Yürüttüğümüz Çalışmaların Tüm Üniversiteler Arasında Birinci Olması, Bizim İçin Çok Büyük Gurur”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitede ülkemizin yenilenebilir enerji politikaları doğrultusunda son iki yıldır yürütülen çalışmaların tüm üniversiteler arasında birinci olmasının bizim için çok büyük bir gurur olduğunu ve bu birinciliğin gerek altyapı gerekse makine teçhizatlarda yapmış olduğumuz yatırımlar sayesinde enerji verimliliğinde önemli bir yol kat ederek elde ettiğimizi ifade etti.
Son iki senedir yoğun bir şekilde altyapımızdaki eksiklikleri giderme ve yenileme çalışmalarımız kapsamında Üniversitemizde ısıtma ve soğutma sistemlerine ait boru ve kanallarda yapılan yalıtımlar sayesinde ısı kaybının en aza indirildiğini, fakültelerimizin birçoğunda kazanların yoğuşmalı kazanlarla değiştirildiğini, yerleşkelerimizdeki sokak armatürlerimizin led armatürlerle değiştirilerek enerjiden tasarruf edildiğini ve varlık sensörü kullanılarak gereksiz enerji tüketiminin önüne geçildiğini belirten Rektör Uslu, ayrıca NÖHÜ Devlet Konservatuvarı binasında koridor aydınlatmaları ve çeşitli alanlar için darbe anahtarı ile zamanlayıcı otomasyonun uygulanarak gruplama yapıldığını dile getirdi.
Üniversitede konuyla ilgili farkındalık oluşturma çalışmalarının da aralıksız olarak sürdüğünü vurgulayan Rektör Uslu, başarıda emeği geçen tüm personelimize teşekkür etti.

Sağlık Çalışanları Masa Tenisiyle Stresi Attı
Bülent Şen: “Vatandaş Mağdur Ediliyor”
BBP Niğde İl Başkanı Karataş’tan Milli Marş Tepkisi
Niğde’de Gençler İslam İlmihali Bilgilerini Yarıştıracak
Niğdeli Kardiyoloğa “Yılın Doktoru” Ödülü
Niğde Çiftlik’te Uyuşturucu ve Silah Operasyonu
Niğde’de Uyuşturucu ve Kumarla Mücadele İçin Kritik Toplantı
Bolat: “Türkiye çevresindeki savaşlara rağmen büyümeyi sürdürdü”
Niğde’de Şehit Kabirlerine Ziyaret
Niğde Mezarlıkları Bayrama Hazır
Niğde’de Gümrükleme Dönemi Başlıyor
Niğde’de Elektrikli Otobüsler Ücretsiz Hizmete Giriyor
Murtazalılar Sahurda Buluştu
Niğde’de içleri ısıtan iftar
Niğde’de İstiklal Marşı’nın 105. Yılı Anıldı
Altunhisar’da Bahar Temizliği Başladı
Bakan Bolat Niğde’de Temaslarda Bulundu
Niğde’de Peygamber Efendimizin Doğumunun 1500. Yılı Anıldı
Başkan Yeşil’den Öğrencilere Ahilik Dersi
“Münasebetsiz” Niğdeli Sanatseverlerle Buluştu
NİĞDE’DE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI
Niğde’de Şap Aşılama Çalışmaları Sürüyor
Yıldıztepe’de Üreticiye 15 Angus Düve Desteği
Niğde’de Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat Niğde’ye geliyor
Niğde’de Kalıcı Kalp Pili Dönemi Başladı
Niğde’de APP Plaka Değişimi Sürüyor
Niğde’de Yüksek Riskli Ameliyat Başarıyla Gerçekleştirildi
Niğde’nin Gururu Ahmet Eskalen, Para Yüzmede Türkiye’yi Temsil Edecek
Niğde’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
Yükleniyor


