YÖK Başkanı Özvar, NÖHÜ'de konuştu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı açılış törenine katıldı.

Tarih: 29.11.2024 15:15
YÖK Başkanı Özvar, NÖHÜ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Türkiye bilimsel doküman üretimi bakımından dünyada 17'nci sırada" dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin 2024-2025 Akademik Yılı açılış törenine katıldı. Burada konuşan Özvar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin hidrojen ve yakıt pilleri alanında öncelikli bilim alanlarında uzmanlaşan üniversiteler arasında yer almasını kıymetli bulduğunu ifade ederek, bu yöndeki çalışmaları destekleyeceklerini söyledi. Yükseköğretim Kurulu olarak yükseköğretim sisteminin gelecekte küresel ve bölgesel rekabet gücünü artırılabilmesi ve sürdürebilmesi için belirledikleri beş stratejik hedeften söz eden Özvar, bu hedeflerin “kalite, üretkenlik ve mükemmellik”, “araştırma ve yenilikçilik”, “uluslararasılaşma” ve “istihdama duyarlılık ve hayat boyu öğrenme” başlıkları altında olduğunu söyledi. Dünyada son 30 yılda artan yükseköğretime erişim talebini vaktinde karşılayan ender ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu vurgulayan Özvar, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın almış olduğu yükseköğretime dair isabetli kararı, fevkalade büyük bir takdirle, minnetle hatırladığımızı, anmak istediğimizi sizlerle paylaşmak isterim. Yükseköğretim Kurulu'nun temel hedeflerinden bir tanesi, yükseköğretime erişim talebini canlı tutabilmek ve gençler arasında adil bir rekabet yoluyla hakkı olan herkese bu kapıları açmaktır" dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar

"Türkiye, bilimsel doküman üretimi bakımından dünyada 17'nci sırada"
Türkiye'nin bilimsel doküman üretimi bakımından dünyada 17'nci sırada yer aldığını söyleyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, hedefin ise ilk 10'a girmek, ileriki yıllarda ilk 5'i zorlamak olduğunu belirtti. Özvar, “Fakülte, yüksekokul, enstitü, araştırma ve uygulama merkezi gibi birimlerin kurulmasını da akreditasyon şartına bağlamak üzere bir çalışma yürütülmektedir. Akreditasyon konusunda gerekli adımlar atılmadıkça akademik birimler ve programlar açılmasına müsaade etmeyeceğiz. Üniversitelerimizden artık kapasiteyi daha yükseğe çıkarmaktan ziyade mevcut kapasitenin kalitesini artırmaya yönelik adımlar atmalarını bekliyoruz. İstihdama duyarlılığı azalan programları kademeli olarak üniversitelerimizin programları dışına çıkarmaya devam edeceğiz. Bunların yerine dijital becerilere dayalı, istihdamda genç mezunlarımıza daha kolay imkanlar sağlayacak becerileri kendilerine öğretecek veya kazandıracak programları üniversitelerimizde açmaya devam edeceğiz. Mezun olan gençlerimizin sadece bilgi, entelektüel anlamda gelişmesi değil ama kendilerine yetecek, kendilerinin geçimini kolaylaştıracak becerileri de mutlaka öğretmeli, bunu bir gündem ajanda olarak mutlaka benimsemeleri gerektiğini sizlere ifade etmem lazım. Bu anlayışın bir parçası olarak mikro yeterlilikler konusunu Yükseköğretim Kurulu olarak daimi gündem maddesi haline getirdiğimizi de bilmenizi isterim. Önümüzdeki yıllarda mikro yeterlilikler konusuna daha fazla yer açacağımızı, mevcut toplam AKTS kredi düzenimizi gözden geçireceğimizi, üniversitelerimizin üniversite öğrencilerimizin üzerindeki ders yükünü yeniden değerlendireceğimizi ifade etmek isterim. Önümüzdeki yıllarda öğrencilerimizin daha fazla projelerle meşgul olacağı, daha fazla sektörlerle angaje olacağı etkinliklere imkan sağlayacak yeni ders düzenlemelerini üniversitelerimizin gündemine taşıyacağımızı buradan sizlere aktarmak arzu ederim" ifadelerini kullandı.

Niğde Valisi Cahit Çelik ise Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin gösterdiği akademik başarıların kente ve bölgeye sağladığı sosyal, kültürel ve ekonomik katkıların gurur kaynağı olduğunu söyleyerek, "Üniversiteler, yetiştirdiği nesillerle bir memleketin hem talihini hem de tarihini değiştirir. Beşeri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın lokomotifi olan üniversiteler, ülkeler açısından uluslararası düzeyde rekabetin itici gücünü oluşturur" dedi.

Bu coğrafyada güçlü olmak ve ayakta kalmak için çok çalışmak gerektiğine değinen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de bu gücün ilimden ve bilimden geçtiğini, üniversitelerin burada büyük rolünün olduğunu söyledi.

“Üniversitemiz son yıllarda çok önemli adımlar attı”

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ı ağırlamaktan mutlu olduklarını dile getiren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu da, bünyesindeki 16 fakülte, 6 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 1 konservatuvar, 1 yüksekokul ve 15 uygulama ve araştırma merkeziyle üniversitelerinde son yıllarda çok önemli adımlar atıldığını aktardı. Rektör Uslu, "Bölgesel kalkınmayı öncelikli hedef olarak benimseyen ve uluslararası standartları karşılayan bir yükseköğretim ve bilim kuruluşu olma çabamız aralıksız devam edecektir" dedi.

Haber Kaynak : İHA

Gümüşler Belediyesi Don Mağduru Çiftçiye El Uzattı: Sulama Ücretinde Büyük İndirim

Zabıtaya Sert Uyarı: "Dilenci Terörü Son Bulsun!"

NÖHÜ’nün 'Elçi Elmalı Çikolata' markası tescillendi

Niğde'de motosiklet kullanıcılarına güvenli sürüş eğitimi verildi

Niğde'de öğrenciler ve sürücülere trafik eğitimi verildi

Niğde'de randevu yoğunluğuna aile hekimliğinden çözüm

Niğde'nin Himmetli Köyü'nde 100 hektarlık alanda ağaçlandırma yapılacak

Niğde Belediyesi'nden Hıdırlık Mezarlığı'na yeni taziye evi projesi

Kadraj İletişim Günleri'nde iletişim dünyasının önemli isimleri buluşacak

Niğde Patatesi İçin Sürekli Alım Modelinde Kritik Gelişme

Altunhisar Yaylaları Yeni Bir Çehreye Kavuşuyor!

"Vatandaş Çay İçerken Bile Hesap Yapıyor"

'Ameliyathane Hemşireliği 2. Dönem Sertifikalı Eğitim Programı' Başarıyla Tamamlandı

Niğdeli sporcu Türkiye Şampiyonu oldu

İstihdam Buluşması'nda İşveren ve İş Arayanlar Bir Araya Geldi

Niğde Tarım ve Hayvancılıkta Yükselişte: Milyonluk Yatırımlar Çiftçinin Yüzünü Güldürüyor

AK Parti Niğde Milletvekili Uzkurt, TBMM'de Ak Parti Bor İlçe Teşkilatını Ağırladı

ZOR'LU GÖREV BAŞLADI !

Niğde Valisi Cahit ÇELİK'ten Anneler Günü Mesajı: "Annelerimiz Başımızın Tacıdır"

Niğde Valisi Cahit ÇELİK, Şehit Aileleri Derneği Başkanı ve Yönetimini Ağırladı

Öğretim Üyesinin Projesine TÜBİTAK Desteği

Niğde'de öğrenciler gençlik yürüyüşü yaptı

Masalların sessiz dünyaya yolculuğu: İşitme engelliler için erişilebilir kitap

Öğretmenden değerlere alegorik bakış: 'Sekoya Meclisi' yayımlandı

Fertek'teki Taşınmazların Kullanım Hakkı Niğde Belediyesi'ne Devredildi

Kızılay Niğde'de 2025 Kurban Bağışı Kampanyasını Başlattı

Sağlık-Sen Niğde'den Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kesler'e Ziyaret

Niğde Valiliği'nden Trafik Haftası Kapsamında Anlamlı Etkinlikler

Gümüş: "Kamu Kaynaklarında Adalet Sağlanmadan Refah Mümkün Değildir"

Niğde'de kalsit sektörü için Uluslararası Rekabet Gücü Toplantısı düzenlendi

Yükleniyor

ASKON Niğde Şubesi'nden AK Parti Bor İlçe Başkanlığı'na Ziyaret

Altunhisar güzelleşiyor: Çalışmalar aralıksız sürüyor

Çamardı’da İlçe Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

Altunhisar Spor Kompleksi yükleniyor

AK Parti Bor Kadın Kolları Kongresi Yapıldı

Altunhisarlı çocuklar okula sporla başlıyor

İLÇE MÜFTÜSÜ ÇAKIR'DAN, CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI

Dijitale ara verip sokakta eğlendiler

ALTUNHİSAR'DA 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİ

VİZYON VE KARARLILIK SONUÇ VERDİ

Sağlıklı Yaşam İçin "SAHA" Zamanı: Sağlıklı Hayat Akademisi Eğitimleri Başladı

Niğde'de yaz alarmı: KENE

Hayat kurtaran taramaların arttırılması planlanıyor

İl Sağlık Müdürü İnan'dan, Kolorektal kanseri açıklaması

HAYAT KURTARAN TARAMA

Hastanede 5 uzman doktor göreve başladı

Sağlık Müdürlüğü, salgınlara karşı yapılması gerekenleri sıraladı

NİĞDE'YE 11 TABİP ATAMASI YAPILDI

Uzmanından kronik hastalık takibi değerlendirmesi

Zayıflama çayı hayatına mal oluyordu !

Gümüşler Belediyesi Don Mağduru Çiftçiye El Uzattı: Sulama Ücretinde Büyük İndirim

Zabıtaya Sert Uyarı: "Dilenci Terörü Son Bulsun!"

NÖHÜ’nün 'Elçi Elmalı Çikolata' markası tescillendi

Niğde'de öğrenciler ve sürücülere trafik eğitimi verildi

Niğde'de randevu yoğunluğuna aile hekimliğinden çözüm

Niğde'nin Himmetli Köyü'nde 100 hektarlık alanda ağaçlandırma yapılacak

Niğde Belediyesi'nden Hıdırlık Mezarlığı'na yeni taziye evi projesi

Kadraj İletişim Günleri'nde iletişim dünyasının önemli isimleri buluşacak

Niğde Patatesi İçin Sürekli Alım Modelinde Kritik Gelişme

"Vatandaş Çay İçerken Bile Hesap Yapıyor"

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.